pridal Tomáš Stankovič
9.6.2012 23:11:11
Stylovanie predchadzajuceho prvku
Caute,
riesim jednu vecicku, a zistil som že sa to asi nedá spraviť čisto v CSS. teda otázka znie, dá sa spraviť len pomocou CSS to že napríklad mám :
text
a keď je #rad3:checked potrebujem aby sa zobrazil ten nadpis h2. celý vtip je v tom že h2 je nad tým inputom. potreboval by som takto odkrývať a zakrývať viaceré inputy, texty a tak. len som vôbec neprišiel nato ako sa k nim dostat keď sú nad daným prvkom v html.
ďakujem,
tomáš
8 komentárov
Komentovať môžu iba prihlásení
Zaregistruj sa cez bezplatnú registráciu alebo použi login cez Facebook (FB Connect)
Prihlás sa tu, ak už máš profil na Zajtra.sk:
ano jasne to používam, to h2 som myslel ze bude dalsi nejaky iný prvok/napr aj div/ to som len tak naznačil. label samozrejme používam. ale ďakujem :)
Ešte taký detail - ak sa dá, používaj element <label> namiesto <h2>.
Keď klilkneš na label, označí sa ti zodpovedajúci input a je to dôležité aj pre screenreadery.
jasne tak je to predsa tak ako som si myslel :) ďakujem. ano cez jQuery je to uplne jednoduche ale potreboval som to vyriešiť cez CSS /robim si take demo css3 bez js ale už som vyriešil kus inac, no podla moznosti asi najlepšie./
Neda sa. A to z jednoducheho dovodu, ze nic v CSS3 nemozes selectovat na zaklade buduceho elementu. V CSS4 je v navrhu parent selector, ale zatial nie to, co by si potreboval ty a teda buduci surodenec. No mozno sa to prida/odvodi :). Co sa teraz uvadza ako priklad je $E > F, teda napr. $p > strong = vyberie p.
Mozne vsak je, ze sa rovno s tym da do specifikacie $strong~em a $strong+em. Toto druhe by vsak bolo asi na nic moc, kedze
<strong>Datum:</strong> <em>10.6.2012</em>
by nevyhovovalo kvoli medzere.
Samozrejme, posledna vec je, ze :checked nefunguje v ie8, takze, realne, bez js sa aj tak nezaobides...
no... v prvom rade, prečo CSS? takéto veci sa predsa veľmi jednoducho riešia pomocou jQuery ;)...
nedá sa mi upraviť príspevok, tam kde je hore "text" má byť tento kus kódu :
<h2>text</h2><input type="radio" id="rad3" name="radio2"/>
Novinky
2 dňami
Hollywoodu se nelíbí dokument o TPB, snaží se jej odstranit
V únoru se k volném zhlédnutí a šíření objevil dokumentární film The Pirate Bay: AFK, který už stačil obejít monitory milionů uživatelů po celém světě. Jeho obsah a celkové vyznění se však nelíbí mnoha produkčním společnostem Hollywoodu...
2 dňami
Microsoft aktualizoval YouTube aplikaci pro Windows Phone na základě požadavků Google
Microsoft aktualizoval YouTube aplikaci pro Windows Phone, která v minulosti čelila kritice Googlu; ten dokonce požadoval její odstranění z Windows Phone Store.
2 dňami
Špionáž medzi štátmi: India pravdepodobne kradla dáta Pakistanu
Internetom sa šírili podvodné súbory, ktorých pravdepodobným cieľom bolo preniknúť do počítačov inštitúcií a občanov Pakistanu. Motívom útoku bolo odcudzenie citlivých informácií. Na prípad upozornila spoločnosť Eset.
3 dňami
Kim Dotcom: Vynašiel som dvojfaktorovú autentifikáciu, Google a Facebook porušujú môj patent
Kim Dotcom, zakladateľ Spojenými štátmi rozloženej služby pre zdieľanie súborov Megaupload, dnes prekvapil vyhlásením, že vynašiel dvojfaktorovú autentifikáciu a mnohé spoločnosti vrátane Google, Facebooku a Twitteru porušujú jeho patent.
3 dňami
Internet Explorer 10 chráni pred vírusmi viac ako konkurencia
Používatelia najnovšieho Internet Explorera sú pred škodlivými súbormi chránení viac ako priaznivci konkurenčných internetových prehliadačov...
Staršie novinky »TOP dlhšie
- 01 3 praktické CSS postupy, o ktorých ste možno nevedeli... (4816x)
- 02 3 jednoduché kroky ako spraviť responzibilný dizajn webu (4118x)
- 03 Fenomén doby: Dosť bolo transparentných ikoniek! (3923x)
- 04 PayPerPost.sk - zarábajte s webom na článkoch (3674x)
- 05 Prečo sa chcem naučiť programovať web stránky? (3599x)
- Aj ty môžeš byť najčítanejší. Napíš článok »
TOP tento mesiac
- 01 Poctivým zľavovým serverom sa naďalej darí (1047x)
- 02 Mobil Rulezz: Najlepšia brandovaná aplikácia z agentúry SCR (1023x)
- 03 HTML WebSocket - chat v node.js za 5 minút (944x)
- 04 Nová affiliate reklamná sieť z dielne VISIBILITY (787x)
- 05 Magazín Womanman už aj v Apple aplikácii (153x)
Nové články:
- 19.HTML WebSocket - chat v node.js za 5 minút
máj - 14.Poctivým zľavovým serverom sa naďalej darí
máj - 9.Nová affiliate reklamná sieť z dielne VISIBILITY
máj - 26.Mobil Rulezz: Najlepšia brandovaná aplikácia z agentúry SCR
apr - 26.Magazín Womanman už aj v Apple aplikácii
apr - Viac »
Pekné veci
Pekné veci
Pekné veci
Pekné veci
Posledné komentáre
- @- ani ty mna nechapes. od zaciatku sa to nejak povazovalo za komunitny web. pomahali sm...
- dik obom za info. presne o to mi ide, snazim sa zistit ci na blogu mozem pouzit foto ...
- no podla tvojej otazky... podla mna fotkan ako mercne ucely je pouzitelna aj pre a) aj p...
- Diky za článok :). +1 PS: ak niekto má nejaký dobrý článok o (WS) tomto nech dá vedieť ...
- hi ja pod fotkou na komercne ucely rozumiem to ze sa dane fotky idu nahodit na web kt...
Kritika
Vieš ako robiť veci lepšie? Pomôž našim odvážnejším členom a skritizuj im projekty!
Reklama
Slovenská IT komunita
Milan Herda
28 ročný Programátor, Bratislava
Ernest Sawyer
21 ročný Grafik, Žilina
Ján Kamodi
HTML+CSS kóder
Martin Botťánek
29 ročný, Bratislava
Dalibor Deiky Kundrat
23 ročný, Ellesmere Port