pridal Tomáš Abaffy
16.4.2012 12:05:30
Kúp si Zajtra.sk (verejná aukcia)
Zdravím ľudia, ozvalo sa mi zopár záujemcov, ktorí veria, že by projekt Zajtra.sk na doméne www.zajtra.sk dokázali vzkriesiť, že či by ho mohli kúpiť a pokúsiť sa rozbehnúť.
Takže fakty:
- Zajtra.sk existuje od októbra 2010, obsahuje stovky článkov, stovky obrázkov, má cca 1600 registrovaných ľudí (zväčša odbornejšia verejnosť, resp. veľké percento z nich sú dizajnéri, programátori a ľudia, čo sa zaujímajú o túto tématiku)
- Kvalitný článok na Zajtra.sk vie mať v priebehu pár hodín/1 dňa vysokú čítanosť (v stovkách, resp. v tisícoch prečítaní).
- Od začiatku existencie webu sa ozývali záujemcovia o reklamu, sporadicky sme nejaký ten banner predali, ale kvázi sme sa predaju reklamy nevenovali, resp. odmietali sme inzerentov
- Potenciálny zisk, po úprave umiestnenia Google Adsense plôch, odhad do konca roka cca 50-100 Eur mesačne z Google Adsense, dizajnérska súťaž cca každý 1-2 mesiace 150-300 eur (odhad možno 5-8 by ich mohlo byť do konca roka). Potenciálni záujemcovia o reklamu. Všetko spontánny dopyt, bez akejkoľvek aktívnej snahy.
- Návštevnosť nie je úžasná, rádovo v desiatky tisíc unikátov. Rekord bol január 57 tisíc unikátov.
- V cene doména a webhosting (websupport) zaplatený do začiatku budúceho roka.
- Facebook 1860+ fanúšikov, Twitter 1225+ followerov.
Dôvody predaja:
- projekt považujeme za nevydarený (ale niekto iný môže mať iný názor)
- rozhodli sme sa venovať iným (potenciálne úspešnejším) projektom
- firma, ktorá vlastní/prevádzkuje web pôjde pravdepodobne do likvidácie, keďže sa primárne budeme venovať aktivitám mimo Slovenskej republiky
Spôsob predaja:
Ak máte záujem, napíšte svoju ponuku do diskusie pod tento text ako komentár. Môže to prebiehať ako aukcia v diskusií pod týmto textom.
Uzávierka 30. apríla 2012 o 23:59
Prevádzkovateľ si vyhrazuje právo ukončiť aukciu skôr v prípade atraktívnej ponuky, alebo predĺžiť aukciu v prípade nedostatočnej ponuky. Minimálna cena nie je stanovená. Pridávať môžete len vyššie ponuky (ako bola predchádzajúca). Pokiaľ autor víťaznej ponuky odmietne do 7 dní od vyhlásenia ceny odkúpiť projekt (alebo ho nedokážeme zkontaktovať), automaticky vyhráva druhá najvyššia ponuka, resp. tretia atď.
Poznámky: Zisk z projektu po predaji sa rozdelí medzi členov redakcie a prevádzkovateľa. Predaj na faktúru.
103 komentárov
Komentovať môžu iba prihlásení
Zaregistruj sa cez bezplatnú registráciu alebo použi login cez Facebook (FB Connect)
Prihlás sa tu, ak už máš profil na Zajtra.sk:
Ano to mas pravdu ,ale zas setrime cas sebe aj ludom zo zajtra.sk
Zvazim aku dam ponuku. Mam cas vlastne do utoroka 13.40 :)
o com by bola drazba keby kazdy dal hned max ;-)
zvysujem ponuku na 5000€
4500 €
nestukajme po 100e ako mali chlapci co hraju ruletu po 1$ a tvaria sa ako frajeri. Napis max co chces dat nech sa s tym zbytocne obaja neoberame o cas.
Síce sme čakali trochu vyššiu sumu v aukcií o Zajtra.sk.
Napriek tomu to dodržíme a predáme to záujemcovi s najvyššou ponukou. Keďže je zopár relevantných záujemcov (a aj tak sme predĺžili aukciu), tak by bolo blbé to proste stopnúť hneď po jednom z nich.
Aukciu zastavíme 48 hodín po najvyššej ponuke (t.j. ak 48 hodín nikto nenavýši cenu), tak to automaticky zastavíme...
Príde mi blbé stopnúť to hneď potom, ako napr. Juraj Moric alebo Michal Obeda pridá ponuku. Keďže deadline už skončil, a predĺžili sme to, stopneme to potom, čo 48 hodín nepribudne žiaden bid...
Doplnok k podmienkam: Človek musí mať vyplnené meno a priezvisko, minimálny príhoz od tohto momentu je 100 Eur.
Anonymne prihadzovať na verejnej aukcii je ako prísť v kukle, overale a kanadách na nudistickú pláž. Seriózna a transparentná ponuka nemá v dobe verejne publikovaných sociálnych profilov dôvod niečo skrývať. Iba že by nebola seriózna alebo mala dôvod nechcieť byť transparentná.
tak prepacte, ze som si dovolil iba o euro... ok 3100 Eur. to je moja posledna ponuka. pokial vam vadi, ze moja identita je neznama (zamerne), tak je to moja posledna ponuka a uz ju nebudem navysovat
@Peter Sjekel: aukciu moderuje zadavatel alebo osoba nim poverena.
No mozeme potom zahrat ekvivalentnu hru, ze kto zada najvyssie cislo, aby bolo sucasne, co najmensie :D
Je to vaša voľba, akceptovať/neakceptovať prihodenie, ale prečo by mal niekto dobrovoľne platiť zo svojich peňazí 3200, ak mu na zvíťazenie v aukcii stačí zaplatiť 3001euro?
Minimálne prihodenie v podmienkach nie je a podmienku vyššej ceny ako tá predtým splnil.
@tajomny neznamy - @Juraj Moric ma pravdu (pri sume 3000 eur, je normalne prihodenie povedzme 100-200 eur, jedno eurove prihodenie nebudem akceptovat).
Tajomny neznamy: Si trapny s tym prihodenim 1 Eura.
Nehovorim o tvojej "identite"
Kazdopadne moja ponuka je 3tis.
Ak to to chcu predat za 3001 niekomu o kom nic netusia ,nevedia nech sa paci. 1 euro fakt zavazi :D
Novinky
18 hod.
Kim Dotcom: Vynašiel som dvojfaktorovú autentifikáciu, Google a Facebook porušujú môj patent
Kim Dotcom, zakladateľ Spojenými štátmi rozloženej služby pre zdieľanie súborov Megaupload, dnes prekvapil vyhlásením, že vynašiel dvojfaktorovú autentifikáciu a mnohé spoločnosti vrátane Google, Facebooku a Twitteru porušujú jeho patent.
18 hod.
Internet Explorer 10 chráni pred vírusmi viac ako konkurencia
Používatelia najnovšieho Internet Explorera sú pred škodlivými súbormi chránení viac ako priaznivci konkurenčných internetových prehliadačov...
18 hod.
Xbox One: technologický rozbor nového hardwaru
Microsoft po Sony představil novou generaci vlastní konzole Xbox One, která po osmi letech přináší konečně moderní hardware. Chcete vědět podrobné detaily?
18 hod.
Samsung predal 10 miliónov S4, za menej ako mesiac
Spoločnosť Samsung dosiahla u svojho nového najvyššieho modelu smartfónu Galaxy S4 hranicu desať miliónov predaných kusov.
2 dňami
Microsoft paroduje Google Chrome. Zarába na vás, odkazuje (video)
Konfrontácia medzi spoločnosťami Microsoft a Google pokračuje. Okrem ultimáta týkajúceho sa aplikácie YouTube sa najnovšie na internete objavilo video, ktorého hlavnou obeťou sa stal čoraz populárnejší internetový prehliadača Google Chrome.
Staršie novinky »TOP dlhšie
- 01 3 praktické CSS postupy, o ktorých ste možno nevedeli... (4798x)
- 02 3 jednoduché kroky ako spraviť responzibilný dizajn webu (4093x)
- 03 Fenomén doby: Dosť bolo transparentných ikoniek! (3909x)
- 04 PayPerPost.sk - zarábajte s webom na článkoch (3664x)
- 05 Prečo sa chcem naučiť programovať web stránky? (3575x)
- Aj ty môžeš byť najčítanejší. Napíš článok »
TOP tento mesiac
- 01 Mobil Rulezz: Najlepšia brandovaná aplikácia z agentúry SCR (993x)
- 02 Poctivým zľavovým serverom sa naďalej darí (973x)
- 03 HTML WebSocket - chat v node.js za 5 minút (813x)
- 04 Nová affiliate reklamná sieť z dielne VISIBILITY (739x)
- 05 Magazín Womanman už aj v Apple aplikácii (143x)
Nové články:
- 19.HTML WebSocket - chat v node.js za 5 minút
máj - 14.Poctivým zľavovým serverom sa naďalej darí
máj - 9.Nová affiliate reklamná sieť z dielne VISIBILITY
máj - 26.Mobil Rulezz: Najlepšia brandovaná aplikácia z agentúry SCR
apr - 26.Magazín Womanman už aj v Apple aplikácii
apr - Viac »
Pekné veci
Pekné veci
Pekné veci
Pekné veci
Posledné komentáre
- @- ani ty mna nechapes. od zaciatku sa to nejak povazovalo za komunitny web. pomahali sm...
- dik obom za info. presne o to mi ide, snazim sa zistit ci na blogu mozem pouzit foto ...
- no podla tvojej otazky... podla mna fotkan ako mercne ucely je pouzitelna aj pre a) aj p...
- Diky za článok :). +1 PS: ak niekto má nejaký dobrý článok o (WS) tomto nech dá vedieť ...
- hi ja pod fotkou na komercne ucely rozumiem to ze sa dane fotky idu nahodit na web kt...
Kritika
Vieš ako robiť veci lepšie? Pomôž našim odvážnejším členom a skritizuj im projekty!
Reklama
Slovenská IT komunita
Seriály zo Zajtra.sk
· Ako písať blog
· Ako sa stať PHP ninja s Yii Frameworkom
· Aplikácie pre Facebook
· CSS triky
· iOS vývojára príhody a skúsenosti
· Modelovanie webového sídla
· Nauč sa CodeIgniter [HD]
· Nauč sa jQuery [HD]
· Nette PHP framework
· OOP v Javascripte
· Slovenskí iOS developeri
· Yablkov TurboTip [HD]

48 hodín od posledného bidu uplynulo, víťazom aukcie sa stáva Michal Obeda... (v najbližších dňoch sa skontaktujeme a dohodneme detaily predaja)